Pentru a-i recuceri pe americani, Volkswagen le oferă o garanție de șase ani

În avanpremiera Salonului auto de la New York, cel mai mare constructor auto din lume a anunțat că va oferi o garanție pentru șase ani sau 72.000 de mile (115.200 de kilometri) pentru noile sale SUV-uri Atlas și Tiguan care vor începe să fie comercializate la finele acestui an.

“Această garanție răspunde direct necesităților clienților americani”, a declarat directorul Volkswagen Group of American, Hinrich Woebcken.

Volkswagen subliniază că majoritatea rivalilor săi oferă o garanție pe trei ani sau 36.000 de mile pentru SUV-uri similare. Cea mai mare garanție oferită în prezent este pentru cinci ani sau 60.000 de mile și este propusă de Hyundai Motor Co și subsidiara sa Kia Motors Corp.

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto european și mondial, încearcă să își revină după un scandal de amploare după ce în toamna lui 2015 a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În total, Volkswagen a acceptat să plătească până la 25 de miliarde de dolari în SUA pentru a acoperi solicitările venite de la deținătorii de automobile, autorități de protecție a mediului, entități publice și dealeri și de asemenea s-a oferit să răscumpere aproximativ 500.000 de vehicule vândute în SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 57