Pentru a prinde vitezomanii, Luxembourg folosește automobile rapide Tesla

LAPD Tesla Model S

Vitezomanii să aibe grijă atunci când trec prin Luxembourg. Acolo girofarul poliției ar putea fi montat pe acoperișul unui Tesla Model S electric. Poliția din Luxembourg a cumpărat două automobile Tesla în septembrie anul trecut, dar a avut probleme cu aprobarea lor de către departamentul de transport al Marelui Ducat, în principal datorită amplasării girofarelor.

Acum automobilele electrice fac parte din patrula poliției, arată un raport al Reuters. Poliția nu poate folosi un Citroen 2CV pe autostradă, ei au nevoie de o mașină care poate să se miște rapid, a spus Francois Bausch, ministrul luxemburghez pentru dezvoltare sustenabilă și infrastructură, într-un interviu pentru televiziunea de stat RTL.

Bausch și oficialii poliției speră ca accelerația rapidă a automobilelor Tesla să ajute poliția să prindă vitezomanii și alți criminali în timp ce va reduce simultan emisiile de carbon ale țării. În timp ce mașinile din Luxembourg nu sunt primele automobile Tesla aflate în serviciul forțelor de poliție, Luxembourg ar putea fi o țară foarte potrivită pentru așa ceva.

Rutele de patrulare măsoară 200 de kilometri pe fiecare tură. Este ușor de văzut că în acest caz autonomia bateriei nu reprezintă o problemă, spune Laurent Lentz, comandant adjunct al patrulei de autostradă din Luxembourg.

https://www.greencarreports.com/news/1117810_to-nab-speeders-luxembourg-deploys-faster-teslas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 54