Pentru bani, Marvel vrea să creeze supereroi chinezi pentru a atrage public în Asia. Cine va sta alături de Spider Man, Iron Man sau X-Men

Supereroi din China se vor alătura în curând seriei de personaje celebre din universul benzilor desenate Marvel, precum Spider Man, Iron Man şi X-Men, într-un efort al companiei de a atrage mai mulţi fani din Asia, transmite AFP.

Franciza deţinută de Disney a lansat jocuri pe mobil în China, a deschis magazine Marvel în Coreea de Sud şi caută talente artistice în Filipine, a declarat editorul-şef Marvel, C.B. Cebulski.

“Încercăm să angajăm mai mulţi creatori din Asia, scenarişti şi artişti, pentru a aduce o parte din cultura lor în universul Marvel”, a declarat acesta în timpul unei vizite la o universitate din Manila.

Primii doi noi supereroi chinezeşti sunt Sword Master şi Aero, a spus Cebulski.

“Vor fi inspiraţi din cultura şi mitologia Chinei, dar trăiesc în epoca contemporană şi interacţionează cu alţi eroi Marvel”, a mai spus acesta.

Personajele vor fi creionate în stilul manga (benzile desenate japoneze), foarte popular în Asia, a adăugat acesta.

Cebulski a locuit în ultimii doi ani în Asia, ca vicepreşedinte pe regiune al Marvel.

Artiştii filipinezi reprezintă a treia cea mai mare comunitate de ilustratori care lucrează pentru Marvel în prezent, după cei americani şi italieni, potrivit lui Cebulski.

Cel mai recent film al companiei, “Black Panther”, va fi lansat luna viitoare la nivel mondial şi îl prezintă pe supereroul de culoare T’Challa, rege al unui stat african fictiv, care a apărut prima dată în benzile desenate Marvel de la sfârşitul anilor 1960.

Luke Cage, un alt erou de culoare popular al Marvel, a cunoscut şi el o renaştere, într-o serie TV recentă difuzată pe Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 82