Pentru bicicletă, un lacat a carui cheie este telefonul

noke-slide2 

Un nou gadget aflat în stadiu de proiect, cu numele de Noke, îţi deblochează bicicleta doar atunci când eşti în preajmă.

Numele său complet este Noke Bluetooth Padlock şi nu este nici pe departe primul gadget de acest gen. În schimb, reuşeşte să fie primul care va intra în producţie de serie. Nu de alta, dar fostul proiect pentru un astfel de produs nu a reuşit să obţină finanţarea de care avea nevoie, în timp ce Noke a strâns deja cei 100.000 de dolari de care avea nevoie pentru a începe livrarea primelor unităţi începând cu februarie 2015.

Noke pare un lacăt normal și este creat de o companie intitulată FUZ Designs. Nu are însă un locaş pentru cheie deoarece întregul proces de blocare/deblocare se realizează prin Bluetooth. Dacă nu era evident, numele său vine de la No Key (Nici o cheie) – Noke!

În principiu, dispozitivul respectiv a fost creat pentru a vă fixa bicicleta de un stâlp, dar poate fi folosit pentru multe altele. Vine la pachet cu o aplicaţie gratuită de iOS şi Android şi foloseşte Bluetooth 4.0 pentru a se împerechea cu smartphone-ul vostru.

Pentru deblocare, este suficient să apăsaţi pe singurul buton de pe lacăt şi acesta va începe să vă caute telefonul pe o rază de trei metri. Nu trebuie să-l scoateţi din buzunar sau să deschideţi vreun program. Dacă aveţi Bluetooth activ pe iPhone sau Android, vă veţi putea folosi bicicleta.

Dacă aveţi un prieten de încredere, prin intermediul aplicaţiei de mobil, îi puteţi acorda acestuia acces temporar la deblocarea lacătului inteligent. Pentru a pune mâna pe unul dintre primele exemplare de Noke, trebuie să vă angajaţi să cheltuiţi pe el 60 de dolari pe pagina de Kickstarter.

One thought on “Pentru bicicletă, un lacat a carui cheie este telefonul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =