Pentru ca face bani din date cu caracter personal Mark Zuckerberg donează 99% din acţiunile deţinute la Facebook

_86985767_zuckerberg3

Mark Zuckerberg și soția sa Priscilla Chan au anuntat printr-o scrisoare dedicată fiicei lor nou-nscute că vor dona 99% din acțiunile lor în cadrul companiei pentru o fundatie care se va concentra pe susţinerea potenţialului uman şi al egalităţii. Donația se ridică la 45 miliarde de dolari, la valoarea actuală a Facebook. Cu toate acestea, acțiunile nu vor fi donate imediat în scopuri caritabile, dar vor fi date pe parcurs.

Fiica acestotra, Max s-a născut săptămâna trecută, deși nașterea ei a fost făcută publică abia marți. În scrisoarea sa Zuckerberg a declarat că scopul Inițiativei Zuckerberg Chan este “de a susţine potențialului uman și a promova egalitatea pentru toți copiii din generația următoare”.

Domeniile inițiale de interes vor fi personalizate pe învățare, vindecarea bolilor, conectarea oamenilor și construirea unor comunități puternice. Tot ce face Mark Zuckerberg este monitorizat cu un control intens, din cauza naturii afacerii Facebook de a face bani din date cu caracter personal.

Dar în timp ce eforturile de caritate anterioare, ale acestuia au fost criticate ca fiind prea concentrate pe construirea bazei de utilizatori ai Facebook, acest ultima angajament pare să părăsească afacerea Facebook într-o mare masură.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34978249

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =