Pentru câștigătorii Start-up Nation, lectii de expierență autentică în afaceri

Circa 8000 de firme au câștigat proiecte pe programul Start up Nation. La modul cum se mișcă ministerul mediului de afaceri, adica , LENT. FOARTE LENT  probabil că anul viitor vor demara cu adevarat activitatile acestor firme si tot atunci si angajarile. Patronii acestora, aflați la început de drum, ar trebui să se uite după cel puțin 3 calități ale candidaților, atunci când recrutează personal pentru start-upul lor, consideră un profesor de la Harvard Business School.

Spre deosebire de companiile mari, start-upurile nu prea au procese de angajare structurate – spune Jeffrey Bussgang, lector în administrarea afacerilor, într-un interviu publicat pe blogul HBS, Working Knowledge.

În schimb, start-upurile sunt mai dispuse să-și asume riscuri angajând un manager mai puțin experimentat.

Jeffrey Bussgang enumeră 3 calități pe care un antreprenor le caută la un candidat, pentru a-l angaja într-un start-up:

1.Să fie confortabil cu incertitudinea și ambiguitatea;

2.Să aibă mentalitatea unui antreprenor, la rândul său – să aibă o viziune de ansamblu (the big picture) și să fie dispus să investească și să aibă grijă de viitorul afacerii;

3.Să testeze limitele, forțând mereu ipotezele și gândindu-se la modul în care ceva poate fi îmbunătățit.

Pentru a avea succes la interviul cu un patron de start-up, candidații sunt sfătuiți, la rândul lor, să adune dinainte informații despre afacerea respectivă pentru a putea avea argumente despre provocările și oportunitățile start-upului.

Citește articolul original pe blogul Harvard Business School

https://hbswk.hbs.edu/item/don-t-show-up-empty-handed-and-other-tips-for-finding-the-right-job-at-a-startup?cid=spmailing-18037113-WK%20Newsletter%2012-13-2017%20(1)-December%2013,%202017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =