Pentru evitarea pacalelilor cu TVA-ul, solutia a venit de la unii retaleri, nu de la stat

generatia-facebook-vrea-mall-uri-online-retailerii-isi-vor-pierde-clientii-daca-nu-vor-tine-pasul-cu-digitalizarea-18435404

Unele magazine vor afişa preţurile la alimente atât cu TVA-ul de 24%, cât şi cu noua taxă de 9%, pentru a se vedea diferenţa, aeasta e solutia data de retailerii onesti, venita de la ei si nu de la guvernul platit de noi.
Conret, mai mulţi retaileri au anunţat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Ministerului Finanţelor Publice, ANPC, ANSV şi Consiliului Concurenţei, că vor afişa, de la 1 iunie, atât preţurile cu TVA vechi de 24%, cât şi pe cele noi cu 9%.
“De la 1 iunie, multe magazine vor afişa atât preţul cu TVA redus la alimente, cât şi pe cel vechi de 24% pentru a putea fi văzută diferenţa” a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“INS a prezentat câteva date privind evoluţia preţurilor, însă acestea sunt până la 10 aprilie, deci nu este ceea ce căutăm. Săptămâna viitoare e posibil să avem date de la Statistică pentru a vedea dacă au existat fluctuaţii de preţ. În continuare vom stabili dacă au existat practici incorecte. Activitatea de bază, în perioada următoare va fi pe cei de la Statistică, pe cei de la Consiliul Concurenţei, dar este extrem de importantă şi activitatea celor de la ANPC, Ministerul de Finanţe, ANSV, care vor fi permanent în piaţă pentru a vedea eventualele practici”, a completat Constantin.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat că va prezenta săptămâna aceasta o situaţie a controalelor efectuate în magazine, după ce s-a anunţat reducerea TVA la alimente.  Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanţelor Publice, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Consiliului Concurenţei, producătorilor şi retailerilor au participat, marţi, la sediul MADR, la o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre reducerea TVA la 9%.

Presa a relatat că mari lanţuri de magazine ar fi majorat preţurile la diferite alimente cu până la 30%, în ultimele două săptămâni, înainte de reducerea TVA la nouă la sută la produsele alimentare, programată începând cu luna iunie. Reţeaua Profi a redus TVA la o serie de alimente, fiind primul retailer care aplică măsura obligatorie de la 1 iunie, a anunţat, marţi, compania.

—————————————————————————————————————————————

regular_smile……Doi prieteni la intrarea unui magazin cu preturi in ambele variante:
– Asculta, tie ce-ti place cel mai mult la o femeie?
– Tate mari.
– Nu…vreau sa zic pentru o relarie serioasa.
– Tate foarte mari.
– Voiam sa zic cum ar trebui sa fie femeia cu care sa-ti petreci tot restul vietii!
– Tot restul vietii? Nimeni nu are tatele asa de mari!

—————————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1