Pentru un inceput de succes ai nevoie de aceste cincitrăsături

1. Inventivitate.
Urmarind un drum drept in cariera va poate duce spre o carieră mai puțin convențională. Asta inseamna ca ar trebui sa adoptati o abordare mai putin conventionala, mai creativa pentru a deschide oportunitati. De exemplu, în loc să vă bazați pe tabele de locuri de muncă sau pe recrutari tradiționale, care tind să favorizeze candidații tradiționali, ar trebui să vă concentrați pe a vă baza mai mult pe construirea de conexiuni prin intermediul rețelelor.
2. Rezistența.
Când vă îndepărtați de cariera voastra actuală, fiți pregătit să vă confruntați cu opinia externă din partea colegilor, prietenilor, familiei și a altor profesioniști din sectorul vostru. Majoritatea persoanelor care doresc schimbare sunt în general motivate de valori și priorități interne, altele nu au nevoie neapărat, de mai mult timp cu familia, o muncă mai performantă, o creștere mai personală. Cu toate acestea, obținerea unei împliniri personale ar putea fi mai puțin evidentă observatorului ocazional. Asta inseamna ca nu poti sa fii prea influentat de rationamentul sau critica externa.
3. Atitudinea.
Schimbarea carierei nu este pentru cei slabi de inima. Este nevoie de dedicație și de angajament persistent pentru a crea schimbarea dorită. Înseamnă a continua să avansezi chiar și atunci când simți că ți-ai epuizat toate opțiunile și ai mai făcut un apel telefonic, mergând la un evenimentsau aplicând încă o poziție. Adesea, actiunea finală este ceea ce face diferența, iar aceasta necesită angajament și conducere.
4. Răbdarea.
Schimbarea necesită timp, astfel ca ideea de a trece peste noapte de la o profesie la alta nu este realistă. Pot fi necesare etape intermediare. De exemplu, înscrierea la un curs de seară în timp ce detineti un loc de muncă cu normă întreagă, ar putea să nu genereze returnările dorite pe termen scurt. A fi realist cu privire la timpul necesar pentru a face o schimbare majoră împiedică frustrarea atunci când progresul durează mai mult decât ați sperat.
5. Curajul.
Începând de la la zero, aproape întotdeauna implică luarea unei decizii cu un element de risc. Ori de câte ori porniti de la ceva in care ați investit timpul, niciodată nu știți dacă veți descoperi ceva mai bun sau mai rău decât situația actuală. Din acest motiv, schimbarea este adesea mai dificilă decât menținerea. La un moment dat, totuși, trebuie să fiți dispus să faceți un salt curajos pentru a vă depune o muncă mai semnificativă.
http://www.success.com/article/to-successfully-start-over-you-need-these-5-traits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4