PepsiCo lansează o comandă majoră pentru Tesla Semi

Gigantul producător de băuturi răcoritoare și snacks-uri, PepsiCo, va adăuga 100 de unități Tesla Semi flotei sale de distribuție, ca parte dintr-o inițiativă a companiei de a reduce costurile cu combustibilul și impactul asupra mediului înconjurător.

Rezervarea pentru 100 de camioane full-electrice reprezintă cea mai mare precomandă primită de Tesla până în prezent, alăturându-se Anheuser-Busch, Walmart, Sysco și J.B. Hunt Transport Services, alte companii majore care urmăresc să implementeze sisteme logistice mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Tesla a primit până acum un total de 267 de precomenzi pentru acest camion, conform unui sondaj efectuat de jurnaliștii de la Reuters. Cele 100 de unități inițiale comandate de PepsiCo reprezintă o parte mică din flota sa aflată în SUA, de circa 10.000 de camioane mari, dar cu toate acestea, ele vor juca un rol important în reducerea emisiilor de gaze nocive în lanțul de aprovizionare. Potrivit directorului executiv al activităților de aprovizionare pe continentul nord american, Mike O‘Connell, compania are obiectivul de a reduce emisiile în flota sa cu cel puțin 20% înainte de anul 2030.

Camioanele Tesla Semi vor transporta snack-uri și băuturi răcoritoare pentru branduri de renume precum Mountain Dew, Doritos, Cheetos, 7-Up, între principalele unități de producție și centre de distribuție.

Cu o autonomie complet electrică de 800 de kilometri, camionul celor de la Tesla urmărește să revoluționeze industria transporturilor rutiere de mărfuri prin producerea unui mijloc de transport eficient din punct de vedere al costurilor care va avea de asemenea performanțe asemănătoare unei mașini sport.

Camionul electric al celor de la Tesla va fi construit, potrivit CEO-ului Elon Musk, cu concentrare pe redundanță – vehiculul va continua să ruleze și dacă pierde două din cele patru motoare folosite de sistemul de propulsie. De fapt și dacă rulează doar cu jumătate din motoarele inițiale, performanețele sale și eficiența tot vor fi mai bune decât în cazul unui camion cu motor diesel, insistă Musk.

PepsiCo secures largest Tesla Semi truck order to date at 100 reservations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 22