PepsiCo surprinde prin câștiguri

RTX10Y4Z

PepsiCo surprinde prin câștiguri
Deși există o cerere slabă în prezent în țările industrializate după băuturi dulci, grupul PepsiCo este încă puternic și își poate crește profitul în trimestrul al treilea. Concurentul Coca-Cola ridică și el obiectivele financiare.

Compania de băuturi răcoritoare din SUA, PepsiCo a avut un al treilea trimestru peste așteptări. Un management bun al prețurilor și productivitate ridicată au adus câștiguri de 1,36 dolari pe acțiune, cu 10% mai mari, spune rivalul Coca-Cola. Analiștii se așteptau la doar 1,29 dolari pentru PepsiCo. Deoarece afacerile sunt atât de bune, compania și-a crescut prognoza anuală.

Cu privire la al treilea trimestru, grupul s-a plâns că în timp ce fluctuațiile activității economice de pe piețele emergente și cererea slabă a continuat în țările industrializate. Cu toate acestea, a crescut cifra de afaceri cu 3,1% la 17,2 miliarde de dolari. Acest lucru a ajutat la lărgirea regională și poziționarea brandurilor.

PepsiCo a înregistrat un curs al afacerilor atât de bun încât a decis să mărească prognoza anuală. Grupul îndrăznește să prognozeze pentru 2014 o creștere a profitului cu doar 9% pe acțiune, după ce rezultatul ar fi trebuit să crească cu 8%. Dar PepsiCo ține ca obiectiv creșterea profitului pe anul 2014 la 4,37 dolari pe acțiune și realizarea de vânzări de 66,4 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/PepsiCo-ueberrascht-mit-Gewinn-article13754236.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 82 =