PERCHEZITIE, cuvantul de ordine, azi in Bihor, si in alte judete pentru 4 mil euro prejudiciu adus prin facturi fictive

s1.ziareromania.ro

Zeci de percheziţii au loc de azi dimineaţă, în Oradea si in alte orase, la sediile mai multor societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, fiind vizată şi firma cumnatului primarului din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi.


Potrivit unor surse judiciare, poliţistii fac 58 de percheziţii la noi in BIHOR dar si în Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Arad, Cluj, Timiş, Maramureş, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Neamţ, Ilfov, Bacău, Mureş, Satu Mare, fiind vizaţi 47 de administratori ai unor societăţi comerciale care în perioada 2008 – 20014 au emis facturi fictive pentru bunuri şi servicii în valoare de 14 milioane de euro.

Concret, in perioada 2008 – 2014, 46 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unor societăţi comerciale, si-ar fi angrenat firmele controlate în mod direct sau prin persoane interpuse în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală fiind suspectaţi că au înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (cheltuieli diverse cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, materiale reciclabile) în suma de cca 14 mil euro, ceea ce a permis sa-si deduca ilegal cca 4 mil euro din TVA, prejudiciul estimat de organele de control.

În Mehedinţi, pecheziţiile se desfăşoară în Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Baia de Aramă. În Baia de Aramă, anchetatorii au descins la sediul firmei de construcţii Transexfor, deţinută de cumnatul primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

Descinderile au loc în baza unor mandate emise de Tribunalul Mehedinţi, iar la acţiune participă 250 de poliţişti, jandarmi şi forţe de intevenţie rapidă din Poliţia Română, dosarul fiind instrumentat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

—————————————————————————————————————————————

regular_smile.….O blonda care a fugit de la perchezitii, zbura intr-un avion de 2 locuri. Pilotul are un atac de cord si moare. Blonda lanseaza un apel de ajutor si o voce din eter ii raspunde:
– Aici turnul de control al aeroportului. Te aud tare si clar. Care este problema?
– Sunt intr-un avion de 2 locuri si pilotul a facut atac de cord.
– Nici o problema. Am mai avut astfel de situatii. Te pot ajuta cu usurinta sa aterizezi. Trebuie sa imi dai niste informatii si sa executi totul asa cum iti spun. Vreau sa imi spui inaltimea si pozitia ta.
– Am 1,63 m si il sustin pe Ponta.
– In regula. Repeta dupa mine: Tatal nostru care esti in ceruri …

————————————————————————————————————————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =