Pericol amendabil și periculos în restaurante

 

14 persoane s-au plâns de probleme de sănătate după ce au mâncat într-un restaurant din Marea Britanie, după care au primit vizita inspectorilor de la Sănătate Publică.

Tocătoarele de lemn pe care se servesc anumite feluri de mâncare sunt foarte populare şi la englezi. Multe dintre localurile lor folosesc astfel de veselă pentru preparate din carne sau alte bucate. Numai că acestea sunt destul de periculoase pentru sănătatea consumatorilor pentru că nu pot fi curăţare suficient de bine. În striaţiile lor rămân resturi de mâncare, oricât de bine ar fi spălate şi orice fel de detergent s-ar folosi. Apar bacterii, favorizate şi de umezeala permanentă a tocătorului.

Un restaurant din care vinde numai produse din carne a fost amendat cu 50.000 de lire sterline pentru că inspectorii au găsit de două ori mâncarea servită pe veselă de lemn insuficient curăţată. Tocătoarele aveau urme de sânge şi altele de cărbune rămase de la carnea preparată la grătar. Mai mult, au descoperit şi că personalul din bucătărie nu se spăla pe mâini. Proprietarul restaurantului a trebuit să le plătească şi celor 14 clienţi pe care i-a îmbolnăvit câte 120 de lire sterline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20