Pericol de explozie la centrala nucleară Fukushima din Japonia

fukushima-nuclear-plant-radioactive-water-tanks

Pericol de explozie la centrala nucleară Fukushima din Japonia

Pericol de explozie la o centrală nucleară scoasă din funcțiune de la Fukushima, Japonia, după ce 10% din containerele construite pentru a stoca apa contaminată s-au dovedit a fi nesigure. Centrala de la Fukushima, deținută de Tokyo Electric Power Company (Tepco), a fost lovită de un tsunami in 2011, care a provocat crize în trei dintre cele șase reactoare nucleare ale centralei.

Pentru a se asigura că nu va contamina cu deșeuri radioactive terenul din jur și marea, Tepco utilizează 1300 containere pentru stocarea apei radioactive la sediul fabricii. La o întâlnire cu un grup de studiu al autorităţii de reglementare nucleară din Japonia, Tepco a declarat că din cele 278 containere examinate până în prezent, 26 au avut un fel de scurgeri. Însă, compania a asigurat că apa contaminată nu a trecut de cofrajele de beton ale reactoarelor.

Aceasta a observat că scurgerile au fost probabil cauzate de hidrogen și alte gaze acumulate din sedimente pe fundul containerelor, crescând volumul lichidului. Într-o declarație pentru Telegraph, un purtator de cuvant al Tepco a declarat că riscul unei explozii a fost considerat a fi minim.

http://www.ibtimes.co.uk/hydrogen-explosion-threat-japans-fukushima-nuclear-plant-due-leaking-containers-1502827

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 96