PERICOLUL ALIBABA

  • RTXZICXChinezii iau AutoNavi

Un concurent din China al Amazon face o achiziție a unei companii de mai multe miliarde de dolari pe Nasdaq. Retailerul online Alibaba își asigură un important furnizor de hărți din Statele Unite ale Americii.

 

Platforma chineză de tranzacționare online Alibaba a achiziționat furnizorul de hărți și servicii de navigație AutoNavi, compania listată în SUA. Cel mai mare retailer online din Republica Populară va plăti o primă de doar 5% din acțiunile tranzacționate pe documente Nasdaq. Pentru analiști, acest lucru reprezintă o decizie marcantă, iar prețul de achiziție se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

 

Rivalul Amazon, Alibaba, este deja implicat de anul trecut în Alibaba. Grupul chinez a avut din mai 2013 aproximativ 28% din acțiunile serviciului de hărți. Fondată în 2001, compania este lider de piață în hărți digitale în China și oferă printre altele servicii Apple cu informații specifice pentru fiecare țară, suplimentar pentru utilizatorii serviciilor de navigație.

 

Alibaba urmărește prin această achiziție obiective strategice. Retailerul online vrea să fie atractiv mai ales pentru clienții care ajung online prin intermediul dispozitivelor mobile. Acesta este motivul pentru care chinezii sunt deja implicați la compania chineză rivală a Twitter, Weibo.

 

Alibaba este evaluată acum de investitori la aproximativ 140 de miliarde de dolari, experții din industrie consideră acum ca fiind cel mai mare IPO de după Facebook.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alibaba-raeumt-an-der-Nasdaq-auf-article12648791.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =