Pericolul de linga noi, pe strazile Romaniei

 

_MG_8925

Pericolul de linga noi, pe strazile Romaniei

Printr-un comunicat al RAR pe care il gasiti integral mai jos, suntem informati de potentiale pericole ce le poate crea partenerul de trafic rutier. Astfel din peste 2500 de vehicule verificate in cursul anului 2014, jumatate au primit sanctiuni pentru abateri grave, iar la 560 din acestea li s-au ridicat certificatele de înmatriculare. Daca stam sa ne gandim ca doar unul din acestia e suficient sa ne iasa in cale, se poate aprecia ca pericolul devine iminent. Dar despre rezultatele verificarilor RAR in 2014 aveti detalii in comunicatul de mai jos.

Rezultatele controalelor tehnice în trafic (3 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014)

“Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, Directorul General al Registrului Auto Român.

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.588 autovehicule la nivelul județului Bihor. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 42 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite:

 – 45,05% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)

– 1,08% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)

– 2,24% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

– în urma analizei emisiilor poluante, la 12,38 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bihor de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 1024 sancțiuni și au fost reținute 560 certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.

 Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Biroul de Presă

Registrul Auto Român

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2