Pericolul piraților de pe internet

3ria5602

Pericolul piraților de pe internet

Cumpărăturile online sunt ușor de efectuat și rapide, dar nu întotdeauna vei primi ceea ce comanzi. Pirații de marcă câștigă miliarde prin vânzarea de falsuri. Chiar și marii comercianți cu amănuntul, precum eBay sau Amazon, nu sunt 100% ferite de fraude.

Indiferent dacă este vorba despre genți Gucci, parfumuri de marcă, lentile de contact sau baterii de telefoane mobile, cine cumpără azi pe internet se confruntă cu posibilitatea de a primi un fals grosolan în locul produsului original.

Internetul este în prezent în Germania principalul canal pentru distribuția de articole piratate, subliniază Alexander Dröge, de la Asociația Germană a Mărcilor, o asociație de 400 de producători germani de marcă.

Și potrivit experților, există multe motive pentru care numărul falsurilor crește. Astfel că de ani de zile crește numărul falsurilor identificate la vamă. Adesea este vorba de mici comercianți suspecți de pe internet, care aduc în circulație marfă falsificată, de multe ori aceștia se folosesc de portaluri bine aranjate, care arată la prima vedere ca și pagina oficială a producătorului.

Dar nici pe platforme comerciale serioase precum eBay sau Amazon clienții nu sunt feriți 100% de acești criminali. Asta dovedește un test efectuat în primăvară de revista de computere “c’t”.

Ziarul a comandat prin intermediul Amazon doisprezece acumulatoare de rezervă pentru smartphone-uri Samsung, care au fost promovate ca fiind produse originale. Cu toate acestea, o verificare amănunțită din partea Samsung a relevat un rezultat devastator. Toate modelele comandate au fost, potrivit revistei, articole falsificate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Die-Gefahr-der-Markenpiraten-im-Internet-article15845136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 28