Persoanele fără loc de muncă, motivate să se angajeze

somaj1-465x390

Măsurile, prevăzute de OUG 60/2016, care vor intra în vigoare de la 1 decembrie 2016, o mare parte dintre propuneri venind din partea AJOFM Bihor, impulsionează persoanele fara loc de munca să se angajeze printr-o serie de măsuri active pe piata muncii.

Măsurile au in perspectiva deficitul de fortă de muncă din unele zone ale judeţului, dar si probabilitatea mai mare ca romanii să se intoarcă din strainatate.

Şomerii inregistrati la agentiile de ocupare a fortei de muncă şi care nu beneficiază de indemnizatii de somaj, vor primi bani o primă de activare in valoare de 500 de lei in societatea in care se angajează. De asemenea, cei care se vor incadra in muncă la o distanta mai mare de 15 km de domiciliu, pot beneficia de o primă de incadrare neimpozitabilă acordata pe o perioada de 12 luni, de 0,5 lei/km, dar fara sa depaseasca 55 de lei/zi.

În schimb, daca acestia doresc sa isi schimbe resedinta in alta parte , la o distanta de 50 km fata de localitatea actuala, vor beneficia de o prima de instalare, neimpozitabilă in valoare de 12.500 de lei. In caz ca vor fi insotite de familii, li se vor acorda o prima de instalare de 15.500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2