”Personajul meu suferă de o boală psihică, dar comparativ cu președintele Statelor Unite această boală nu pare mai mult decât o banală durere de cap”


După actrița americană Maggie Gylenhall a venit rândul actorului Richard Gere să transmită vineri de la microfonul Festivalului de film de la Berlin un mesaj pentru președintele american Donald Trump, acuzându-l că seamănă teamă și promovează crimele rasiste, scrie AFP.

”Din momentul în care Donald Trump a devenit candidat pentru Casa Albă, numărul crimelor motivate de ură a crescut considerabil, și cred că și dumneavoastră constatați același fenomen în Europa unde numeroase țări se confruntă cu o creștere a partidelor populiste și de extremă dreapta”, a spus vineri în fața jurnaliștilor actorul în vârstă de 67 de ani.

Venit la Berlin pentru prezentarea ”The Dinner”, film regizat de Oren Moverman, Richard Gere a denunțat de asemenea controversatul decret privind imigrația dat de Donald Trump, decret care în prezent este suspendat.

”Cel mai oribil lucru pe care a reușit să-l facă Trump este să asocieze două cuvinte — refugiat și terorist. Asta a reușit să facă. În loc să ne dorim să-i ajutăm pe refugiați, acum ne este frică de ei”, a mai spus actorul care este cunoscut pentru demersurile sale de apărare a cauzei tibetane.

Richard Gere interpretează în filmul “The Dinner” rolul unui om politic cu ambiții mari care se întâlnește cu fratele său și cu soția acestuia. În distribuția filmului îi mai regăsim printre alții pe Laura Linney, Steve Coogan și Rebecca Hall.

Coogan, al cărui personaj din “The Dinner” suferă de probleme psihice, a fost și el foarte acid cu privire la Trump. “Într-adevăr, personajul meu suferă de o boală psihică, dar comparativ cu președintele Statelor Unite această boală nu pare mai mult decât o banală durere de cap”, a spus el.

Joi, actrița americană Maggie Gyllenhaal, membră a juriului Berlinalei, a lansat un apel la rezistență față de politica dusă de noul președinte american, Donald Trump, încheie AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =