Perspectiva “Brexit” pune presiune pe lira sterlină

imago62365754h

Lira sterlină a suferit cea mai mare pierdere de curs din ultimul an și este amenințată cu scăderea la nivelul minim față de dolar din ultimii șapte ani. Declanșator este popularitatea tot mai mare a taberei „Brexit”. Pentru că o ieșire din Uniunea Europeană ar putea avea consecințe negative pentru Regatul Unit.

Mutarea popularului primar londonez Boris Johnson în tabăra susținătorilor „Brexit” a declanșat o pierdere de valoare a lirei sterline în prima zi de comercializare, iar rezultatul este cea mai mare pierdere de valoare din ultimul an.

Susținătorii retragerii din UE au dificultăți în a găsi o figură populară cu funcție de conducere, spune strategul Alvin Tan de la Societe Generale. Boris le dă însă avânt. Există astfel îngrijorări reale că Marea Britanie se va decide pentru o retragere din Uniunea Europeană la referendumul ce va avea loc pe data de 23 iunie anul acesta.

Cursul lirei sterline a scăzut astfel cu până la 1,8% pentru un raport față de dolar de 1,4149. Este cea mai mare pierdere de curs de circa un an de zile. În același timp, lira a marcat un minim al ultimelor trei săptămâni. Dacă minimul din 21 ianuarie de 1,4080 de dolari va fi depășit, va reprezenta cel mai scăzut nivel din anul 2009.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brexit-Sorge-belastet-britisches-Pfund-article17051776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =