Perspectiva Infineon dezamăgește acționarii

51274683

Perspectiva Infineon dezamăgește acționarii

Producătorul de cipuri de la Munchen, Infineon, calculează că își va rata cu ușurință obiectivele de creștere în acest an. Asta înfurie investitorii. Unii brokeri văd acest punct ca fiind cel potrivit pentru pătrundere.

Infineon dezamăgește o parte din investitori cu un raport interimar al său. Acțiunile producătorului de cipuri au scăzut în prezent cu aproape patru procente. Perspectiva este mai slabă decât era de așteptat, spune un broker. Conducerea Infineon a adus în discuție tot mai des mediul dificil pentru afaceri. În cel mai prost scenariu va exista un plus în vânzări de 34-38%, anunță șeful concernului, Reinhard Ploss, la depunerea raportului interimar.

Unii brokeri sfătuiesc însă să se cumpere acțiuni, profitând de slăbiciunea lor. Analistul DZ-Bank, Harald Schnitzer, explică faptul că Infineon va rămâne și în anul 2016 pe un curs bun. Astfel Infineon și-a limitat pierderile după câteva minute de tranzacționare și au ajuns cu 10,13 euro chiar sub prețul din ziua precedentă.

În al treilea trimestru comercial Infineon a înregistrat în segmente un randament de 15,4%, o creștere cu două punte procentuale față de anul precedent. Datorită fluctuațiilor provocate de influențele conjuncturale, industria cipurilor este la nivelul trimestrului precedent și la un nivel mai scăzut comparativ cu anul trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Infineon-Ausblick-enttaeuscht-Aktionaere-article15622536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 77