Perspective sumbre pentru Brazilia

RTR3NUMI

Perspective sumbre pentru Brazilia
Starea de spirit în economia braziliană lasă mult de dorit. Cupa Mondială este de domeniul trecutului, iar perspectiva rămâne sumbră. Alegerile prezidențiale viitoare promit cel mult stagnare. Experții Băncii Naționale întrevăd puține speranțe.

Brazilia și-a pierdut în acest an strălucirea și nu doar cea de pe terenul de fotbal. Reputația sa ca o țară de boom devine mai mult o amintire odată cu încheierea Cupei Mondiale de Fotbal și odată cu apropierea perioadei electorale. Producția industrială a scăzut brusc, a patra mare piață din lume se poticnește feroce, iar abandonul școlar sporește, analiștii au redus de unsprezece ori la rând previziunile de creștere. Anul 2014 este de așteptat să înregistreze o creștere a produsului intern brut.

Mult aclamata Cupă Mondială a făcut ca industria internă să sufere de pe urma absenteismului și a sărbătorilor naționale ocazionate cu ocazia jocului mult îndrăgitei echipe naționale. Doar în luna iunie, cu ocazia Cupei Mondiale, producția industrială a scăzut cu 6,9% față de aceeași lună a anului trecut. Acesta este un record negativ depășit doar de cel din septembrie 2009 (minus 7,4%). În prima jumătate a anului producția industrială s-a redus cu 2,6% față de anul precedent, după cum a anunțat agenția oficială de statistică, IGBE.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brasiliens-Wirtschaft-lahmt-gewaltig-article13438971.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =