PERVErsa BORSULUI

taxa pe stalp

PERVERSA DE PE BORSULUI SAU TAXA PE STALP

Nici sa nu va ganditi la ce va ganditi, citind titlul-:) sau vazind imaginea. Perversa este sau va fi taxa, care  este  posibil sa se aprobe chiar azi, 20.05.2014. de catre guvern prin OG. Tare precum stalpul (nu bara din bar) se doreste “taxa pe stalp” adica pe constructiile speciale, adica mai  pe romaneste spus, pe cladirile din parcurile industriale de pe Borsului.

„În perioada următoare ne vom întâlni cu toți investitorii din parcurile industriale, pentru a realiza împreună agenda de inițiative care să aibă ca și scop regândirea acestor norme de aplicare a impozitului pe construcțiile speciale”, spune Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor dar si ‘tatal’ scaderii impozitelor locale pe cladiri, la companii, iar lui se alatura si primarul Oradiei, ofuscat pe buna dreptate.

Companiile trebuie să achite statului anual 1,5% din valoarea contabilă a imobilelor.

“Administraţia locală s-a trezit că roadele investiţiilor de milioane de euro în reţelele de utilităţi şi drumuri plătite de oraş pentru a face atractive terenurile virane alocate parcurilor industriale le va culege statul, pentru a le împrăştia, cine ştie pe unde, în ţară. Ne leagă de mâini şi de picioare şi ne iau si banii”, spune primarul Ilie Bolojan.Varianta de a tine investitorii aproape: “Consiliul Local va fi convocat în regim de urgenţă pentru a decide desfiinţarea parcurilor industriale şi aplicarea impozitului pe clădire de 1%, care se practică în Oradea”, conchide edilul oradean.

„Avem două probleme majore cu această taxă. Pe de o parte, e vorba de încălcarea angajamentelor statului. Pin Codul fiscal anterior şi prin angajamentele pentru ajutoarele de stat, se garanta companiilor din parcurile industriale că sunt scutite pe impozitele pe clădirile pe care le fac acolo. Acum există riscul ca aceste companii din Parcurile Industriale să ne atace în instanţă. Statul s-ar putea trezi cu nişte procese. Companiile şi-au făcut nişte calcule în care aceste cheltuieli nu erau incluse.În loc să încasăm noi 1% din acest impozit – 430.000 de euro anual, dacă menţinem statutul de parc industrial, ia statul 643.000 de euro. Noi facem investiţii şi banii îi ia statul”, finalizeaza primarul care apreciaza perversitatea ca pe o  „decapitalizare a bugetului local de circa  1,3 milioane de euro anual, la expirarea termenului de trei ani de scutire de impozit”.

„In esenţă, această măsură mută impozitul pe clădiri de la bugetul local la cel central. Ori o atare măsură nu are nicio legătură cu autonomia locală şi cu descentralizarea autentică. Se descentralizează îndatoririle, sarcinile, obligaţiile. Resursele sunt duse la nivel central.”  a spus vicele Malan.

——————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile…..dar vedeti mai jos ce taxe plateste sotul si nevestei si amantei…..

Un barbat afla ca in urmatoarea saptamana va fi foarte ocupat din cauza problemelor de serviciu. Asa cum era normal, isi anunta sotia: – Draga mea, voi primi vizita unor parteneri de afaceri si trebuie sa ii conduc prin tara . O sa lipsesc o saptamana! – Atunci, daca tot lipsesti… am auzit despre o excursie foarte interesanta in Grecia, as vrea sa merg si eu… Ca orice barbat intelegator, sotul aproba excursia. Seara merge… unde credeti? Sa-si anunte si amanta… – Imi pare rau, dar trebuie sa plec o saptamana prin tara! – Iubitule, daca tot pleci, nu-mi platesti o excursie in Grecia? Fiind, asa cum am spus, un barbat intelegator, a aprobat si cea de a doua excursie… Dupa o saptamana, sotul revine si observa ca sotia este foarte incantata de excursie. – Ei, cum a fost? – Extraordinar, am vizitat foarte multe locuri interesante, am aici ceva fotografii… Barbatul o observa cu surprindere in poze pe amanta. – Ce s-a intamplat, o cunosti? – Nu… Doar mi s-a parut cunoscuta… dar nu! – Ah, sa stii ca femeia asta s-a culcat cu toti barbatii din excursie, si nu au fost putini… Omul nostru inghite in sec si seara merge la amanta. – Ei, cum a fost? – Extraordinar, multumesc! Hai sa iti arat fotografiile! In unele dintre ele, bineinteles, barbatul isi recunoaste sotia… – O cunosti? Barbatul neaga, bineinteles. – Ei, sa stii ca asta a fost cea mai tampita din toate femeile de acolo! A fost singura care a venit cu sotul!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =