Pescarii din Marea Baltică pot prinde mai puțin Hering

Pentru a proteja efectivele de pește, UE emite în fiecare an cote de pescuit. Pentru întreprinderile aflate pe țărmul german al Mării Baltice acest lucru înseamnă că vor trebui să reducă capacitățile pentru multe soiuri. A fost amânată interdicția asupra anghilelor.

Pescarii germani vor avea voie anul viitor să prindă semnificativ mai puțin Hering din vestul Mării Baltice decât în anul 2017. Cantitățile permise la pescuit acolo au fost reduse cu peste o treime, după cum anunțat ministrul estonian Siim Kiisler la Luxembourg după decizia miniștrilor europeni. Cotele de pescuit pentru codul din vestul Mării Baltice, ce are o importanță semnificativă pentru germani, rămân neschimbate. Ecologiștii au acceptat acordul parțial dezamăgiți.

În cazul codului din est miniștri s-au pus de acord după negocieri ce au durat 20 de ore ca volumele permise la pescuit în anul 2018 să scadă cu opt procente. Reduceri există de asemenea în cazul cambiei (10%) precum și la somon (5%), pe întregul întins al Mării Baltice. Cu toate acestea, au fost majorate cantitățile pentru Hering în zona centrală a Mării Baltice și pentru șrot cu un procent.

În fiecare an miniștrii din UE responsabili de sectorul perscuitului se reunesc pentru a determina care vor fi cantitățile totale admisibile pentru capturi. Comisia UE dă și ea recomandări pe baza avizelor științifice pe care le încasează, care prezintă rezultatul cercetărilor asupra populațiilor. În prezent, negocierile vizează găsirea unor compromisuri între interesele industriei pescuitului și protecția populațiilor de pește.

În acest an comisia UE a cerut de asemenea o interdicție la pescuit anghile în Marea Baltică. Miniștri nu au adoptat însă o astfel de măsură. În locul acesteia la următoarea reuniune din decembrie se va identifica o soluție la nivelul întregii uniuni pentr protejarea acestei specii de pești.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ostseefischer-duerfen-weniger-Hering-fangen-article20074578.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 89 =