Pesediștii nu se lasă, vin cu noi motive de grațiere a corupților, dar nici poporul nu se lasă: “Stop Joc. In Democratie, Coruptii Stau La Puscarie”

Pesediștii nu se lasă și vin cu noi amendamente la lege grațierii într-o totală inconștiență față de emoția proaspătă a poporului concretizata prin manifestări  emblematice pentru democrația europeană. Dar ce ce alte amendamente controversate pregatesc senatorii la proiectul legii gratierii si ce legatura exista cu pedeapsa lui Dan Voiculescu

Proiectul legii gratierii trimis Parlamentului de catre guvernul Sorin Grindeanu, redactat in perioada in care ministru al Justitiei era Florin Iordache, urmeaza sa fie dezbatut si probabil modificat pe 21 martie la comisia juridica din Senat. HotNews.ro a dezvaluit luni amendamentele pe care le-a depus presedintele comisiei, Serban Nicolae, la acest proiect, care prevad ca pot fi gratiate si faptele de coruptie, inclusiv luare si dare de mita. Liderul senatorilor PSD a propus ca gratierea in intregime sa se faca pentru pedepse de pana la 3 ani – fata de 5 ani cat a prevazut Guvernul -, dar si gratierea partiala a pedepselor de pana la 10 ani inclusiv, in functie de cat s-a executat din pedeapsa si cat a ramas de executat.

Aceste modificari ar putea crea premisele pentru o eventuala gratiere partiala a lui Dan Voiculescu, insa acest lucru depinde de forma finala in care legea va fi adoptata, ce alte modificari se vor vota precum si de decizia unei instante. La randul lor, senatorii Csaszar Karoly Zsolt si Tanczos Barna propun ca si pedepsele pentru falsul in inscrisuri oficiale, falsul intelectual si falsul informatic sa fie gratiate. Senatorul UDMR a fost pus sub urmarire penala de DNA, in 2014, pentru fals intelectual.

Amendamentele vor fi dezbatute si votate in sedinta comisiei juridice pe 21 martie, cand ar urma sa fie dat si un raport pe proiectul legii gratierii care apoi va merge la plenul Senatului, prima camera sesizata. Aceste amendamente nu au trecut neobservate la tot românul cu un pic de minte și care se prinde la manevrele nerușinate ale lui Dragnea, prin reprezentantii lui.

Prin urmare pagina de Facebook “Coruptia Ucide” anunta un protest ce va avea loc duminica, in fata Palatului Parlamentului. Evenimentul, intitulat “Stop Joc. In Democratie, Coruptii Stau La Puscarie” este programat a avea loc intre orele 18.00 si 21.00.

Ce scrie pe pagina de Facebook a evenimentului:

“De ce?
OUG 13 revine pe filiera parlamentara. PSD intentioneaza sa gratieze faptele de coruptie. Este esenta prescurtata a amendamentelor propuse de senatorul PSD Serban Nicolae.

Un prim motiv:

Serban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii gratierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara. Coruptii trebuie sa stea la puscarie iar daca nu au conditii, conditiile trebuie facute pentru toti oamenii care stau in puscarie

Ca sa afle toata lumea de acest eveniment, este util ca fiecare sa isi invite prieteni la eveniment.

Vrei alt Motiv ?
Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Municii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

“Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem sa avem intalniri cu sindicatele, primele care vor intra la discutii vor fi sindicatele din ordinea publica si din sanatate. (…) Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu la postul de televiziune Romania TV.

Romania chiar o sa intre in faliment.
OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum. Dispare reforma din Sanatate, Mediu facuta de guvernul Ciolos

OUG 79, care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spaga si relatii, a fost respinsa in Senat, se discuta in Camera Deputatiilor

OUG 51/2016, care a dus la scaderea cu 80% a taierilor ilegale de paduri, e pe lista neagra, in Parlament

Mai mult, in urma adoptarii OUG 51/2016, Comisia Europeana a anulat procedura de infringement declansata impotriva Romaniei, tocmai pentru netranspunerea prevederilor din regulamente. Consideram ca prevederile OUG 51/2016 reprezinta, in cea mai mare parte, un instrument esential in lupta impotriva taierilor ilegale de padure si este necesar ca aceste prevederi sa fie adoptate prin lege.

Deci daca scapam de acesta lege, riscam sa fim amendati din nou.

Dorim demisia guvernului Grindeanu
Demisia sefului PSD Liviu Dragnea
Demisia sefului senatului, Tariceanu”

Alte articole:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 48