Peste 12 miliarde de mărci germane în circulație

9223695Unele persoane nu vor nici cum să se despartă de mărcile lor germane. Alții au uitat pur și simplu că mai au astfel de bancnote. Oricum ar fi, la fix 14 ani după despărțirea nemților de valuta lor simbol, mai există încă miliarde în circulație. Și nu sunt tratate mereu cu atenția necesară.

Mulți adulți plâng după fosta monedă, în timp ce mulți copii nu cunosc deloc renumita marcă germană. Spre exemplu pentru un copil de patru ani este surprins să găsească în albumul bunicului său o bancnotă de 500 Deutsche Mark. Marele castel de pe spate i-a plăcut tânărului, după cum spun cei de la Bundesbank. Acesta a luat cu el bancnota la grădiniță și a decupat conturul castelului Eltz cu foarfeca, din fericire în mod generos, lipindu-l apoi pe o foaie de hârtie care a fost expusă pe un panou al grădiniței. Mai multe zile mai târziu cineva și-a dat seama că bancnota este una reală.

Bunicul tânărului nu este nici pe departe singurul care nu dorește să se despartă de mărcile sale germane. Cu toate că au trecut deja 14 ani de când a fost introdusă bancnota euro ca monedă lichidă. Cu toate acestea, germanii încă mai păstrează bancnote și monede în valoare de mai multe miliarde de euro.

La un sondaj recent efectuat de institutul de cercetări de piață YouGov, fiecare al doilea german (54%) mai păstrează încă astăzi acasă monede sau bancnote din vechea monedă. După cifrele Bundesbank mai există încă fix 168 de milioane de bancnote Deutsche Mark în circulație și alte 24 de miliarde de monede.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/12-9-Milliarden-D-Mark-im-Umlauf-article16642766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 54