Peste 12 milioane de britanici se confruntă cu un deficit în competenţele digitale

_86197819_rory-phone

Peste 12 milioane de persoane, și un milion de întreprinderi mici din Marea Britanie nu au aptitudinile necesare pentru a prospera în era digitală, a avertizat luni, Go.On din Marea Britanie, o organizație de caritate înființată pentru a promova competențelor digitale.

Aceasta a produs ceea ce numește un Heatmap al excluziunii digitale, identificând zonele în care oamenii pierd în faţa revoluției digitală. Aceasta nu este o veste proastă pentru Țara Galilor, unde peste o treime din populație nu au cele cinci competențe digitale de bază, definite de organizatie.

Dar Londra, Scoția și Anglia de Est, fac parte din vârful clasamentului, cu peste 80% din persoane care au aceste abilități. Harta prezinta, de asemenea, că barbatii sunt mai putin susceptibili de a fi digital defavorizati decat femeile, cu 80% având competențele necesare, în comparație cu 74% dintre femei.

Ce sunt aceste cinci competențe, fără de care suntem improprii pentru viitorul digital?

Ei bine, acestea includ posibilitatea de a gestiona informații, de a comunica, a face plăți, a rezolva probleme, și de a crea chestii online. Un sondaj a peste 4.000 de oameni la nivel national pentru evaluarea aptitudinilor, împreună cu date despre educație, venituri, sănătate și acces la internet, toate au contribuit la construirea Heatmap.

Tara Galilor are cele mai mici niveluri de acces la internet, iar locuri precum Merthyr Tydfil sunt printre cele mai sărace din Marea Britanie. Cu toate acestea, organizatia spune ca Marea Britanie nu stă prea prost în comparație cu alte țări.

http://www.bbc.com/news/technology-34570344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30