Peste 180 de conducatori auto au fost sanctionati de politistii bihoreni la acest sfarsit de saptamana

În perioada 10 – 12 martie 2017, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii, scrie IPJ Bihor.

Astfel, in aceasta pesrioada au fost acordate 184 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 26 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, 67 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 12 sancţiuni pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 31 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.
,, Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge,’’ avertizeaza politistii bihoreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1