Peste 200 de orașe fac lobby la Amazon

New York o face, se alătură și Washington sau Toronto: aceste metropole și alți concurenți se luptă pentru a atrage atenția concernului Amazon. Orașele vor ca, comerciantul online să deschidă în preajma lor al doilea său sediu principal. Unii încearcă chiar să impresioneze Amazon prin acțiuni deosebite.

Cel mai mare comerciant online, Amazon, a primit 238 de cereri pentru al doilea sediu central din America de Nord. Printre interesați se află metropolele New York, capitala SUA, Washington, Boston, teritoriul american recent devastat de un uragan – Puerto Rico și orașul canadian Toronto. Amazon nu a dorit să precizeze nume, dar dintr-o hartă reiese că doar 7 din cele 50 de state americane nu au orașe care să fi depus cereri.

Amazon vrea să investească peste cinci miliarde de dolari într-un al doilea sediu principal și vrea să creeze de asemenea 50.000 de locuri de muncă. Prin acest proiect-gigant vor mai fi create în mod indirect alte câteva zeci de mii, precum și alte investiții în valoare de miliarde. Concernul și-a anunțat intenția de a căuta o locație pentru un nou sediu în luna septembrie, iar joi s-a încheiat termenul de propunere pentru gazdele interesate.

54 de state, provincii, districte sau teritorii din SUA, Canada sau Mexic au depus oferte. Decizia va sosi în anul 2018, nu există până acum un calendar precis pentru cei de la Amazon. Unii concurenți au apelat la acțiuni deosebite pentru a atrage atenția. Din Tucson, Arizona directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, a primit un cactus imens. Care a fost donat orașelor, pentru că în cadrul competiției nu se permit astfel de cadouri. Autoritățile din New York au luminat clădirea Empire State Building în culoarea “Amazon Orange”, iar municipalitatea din Atlanta s-a oferit să numească un cartier întreg “City of Amazon”.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-200-Staedte-umgarnen-Amazon-article20099635.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9