Peste 225.000 de conturi Apple sparte

Apple-ist-zur-Zielscheibe-von-Hackern-geworden

Peste 225.000 de conturi Apple sparte

Utilizatorii Apple trebuie să se teamă de conturile lor de la Apple. Persoane necunoscute au spart la nivel mondial peste 225.000 de conturi de smartphone și tablete. Prada lor a fost reprezentată de datele de conectare pentru conturile de utilizatori.

Persoane necunoscute au spart la nivel mondial peste 225.000 de conturi de smartphone-uri și tablete Apple și au furat datele de conectare la conturi. Prin intermediul unui program malware ei au atacat dispozitivele mobile, care au fost reprogramate pentru a nu avea nevoie de aplicații licențiate. Acest lucru a fost făcut public de către firma Palo Alto Networks. Compania de securitate cu sediul în California a vorbit despre cel mai cunoscut caz de până acum de furt de conturi Apple.

Multe smartphone-uri au putut fi manipulate de utilizatori în așa fel încât să poată descărca și instala aplicații care nu provin de pe magazinul producătorului. Hackerii au utilizat astfel de dispozitive modificate. Aceștia au utilizat un program malware pe nume KeyRaider, care este distribuit pe aceleași rute precum alte programe nelicențiate, pentru a se infiltra pe dispozitive mobile și tablete ale producătorului Apple.

Programul citește traficul de date al utilizatorului, atunci când utilizatorul se conectează cu acesta la serviciul de muzică iTunes sau în magazinul de aplicații App Store. Astfel făptașii au pus mâna pe conturi Apple din până la 18 țări, după cum explică cei de la Palo Alto Networks.

http://www.n-tv.de/technik/Mehr-als-225-000-Apple-Konten-gehackt-article15846801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35