Peste 40% din germani simt că sunt prost plătiți

der-weg-nach-oben-ist-weit

Aproape jumătate din germani cred, potrivit unui sondaj recent, că o dezvoltare socială este tot mai dificilă în Germania. La întrebarea privind corectitudinea salariilor din Germania, răspunsul este și mai interesant.

Tot mai mulți germani simt că sunt prost plătiți la locul de muncă. 41% din respondenți s-au declarat în favoarea acestui sentiment când au fost chestionați în cadrul unui sondaj Infratest-dimap realizat pentru Saarländischen Rundfunk (SR). În cazul angajaților ponderea celor care cred că nu sunt plătiți corespunzător pentru munca lor a fost mai mare de jumătate (51%). 44% din cei chestionați sunt de părere că o ascensiune socială prin performanță este astăzi mai dificilă decât era în urmă cu 20 sau 30 de ani. Doar 25% dintre respondenți consideră că azi este mai ușor să urci pe trepte sociale superioare.

În total, potrivit sondajului, majoritatea germanilor se declară convinși că veniturile nu sunt distribuite uniform în țara lor. 85% dintre respondenți au spus că diferențele dintre salariile minime și cele maxime sunt mult prea mari.

În cazul sondajului reprezentativ au fost chestionate în luna octombrie peste 1000 de cetățeni cu vârsta peste 18 ani și care au drept de vot. Rezultatul sondajului “Cine câștigă, ce câștigă?” a fost prezentat luni, 31 octombrie în cadrul emisiunii ARD, numită “Money-Check”.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/arm-und-reich/mehr-als-40-prozent-der-deutschen-fuehlen-sich-zu-schlecht-bezahlt-14504823.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63