Peste 500.000 de piese Lego pentru a recrea Orașul Interzis de la Beijing

Peste 500.000 de piese Lego au fost utilizate pentru a recrea la scară mică Orașul Interzis din Beijing, una din principalele atracții turistice ale Chinei, au informat vineri mass-media locald citate de EFE.

Artistul chinez Andy Hung, expert în reproduceri la scară mică cu piese Lego, și-a prezentat creația în expoziția ‘O casă regală modernă’, care va fi găzduită până la 29 octombrie la Centrul Cultural Danez din Beijing.

Cu piesele din plastic multicolore care au cucerit timp de decenii atât generațiile mici cât și cele mature, artistul reproduce fiecare detaliu al arhitecturii uneia din atracțiile turistice cele mai cunoscute din țară.

Acest mic omagiu adus Palatului Imperial chinez se încadrează într-o expoziție fotografică care prezintă restaurarea și decorarea artistică a palatului Frederik al VIII-lea din Amalienborg (Copenhaga).

Orașul Interzis, situat în centrul Beijingului, la nord de piața Tiananmen, a fost construit în timpul dinastiei Ming, la începutul secolului al XV-lea și este inclus pe lista Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Pentru a menține clădirea istorică în bune condiții, autoritățile au decis să limiteze la 80.000 numărul zilnic al vizitatorilor, care în decursul acestui an a atins de multe ori de această limită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 69