Peste 77% dintre companiile globale au avut de suferit de pe urma unui atac informatic, în ultimele 12 luni

Mai mult de trei sferturi dintre companiile globale au avut de suferit, în ultimele 12 luni, din cauza unui atac informatic, arată rezultatele unui raport IT Security Economics, întocmit de Kaspersky Lab.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, din totalul atacurilor cibernetice, până la 16% au fost reprezentate atât de atacurile DDoS, cât și de cele în care erau folosite vulnerabilități ale terminalelor POS.

“Aceste date indică faptul că, indiferent ce tip de furt plănuiesc infractorii cibernetici în această perioadă, e foarte posibil să folosească atacurile DDos sau vulnerabilitățile sistemelor POS. În anul 2017 au fost observate mai multe breșe de securitate, raportate în sistemele de plată ale unor mari branduri: Chipotle, Hyatt Hotels și, recent, Forever 21”, notează Kaspersky Lab.

Un nou raport DDoS Intelligence relevă, de asemenea, că s-a înregistrat o creștere ca număr și răspândire geografică a atacurilor DDoS inițiate de botnet-uri, în cel de-al treilea trimestru al anului 2017 fiind identificate ținte în 98 de țări, în comparație cu 82 de state, înregistrate în T2 al acestui an.

La nivel general, peste 77% dintre companii au avut de suferit din cauza unui atac cibernetic în ultimele 12 luni, această situație fiind extrem de relevantă pentru organizațiile din domeniul retailului și din e-commerce în perioada de vânzări intense dinaintea Crăciunului.

Specialiștii din domeniu susțin că infractorii cibernetici pot să pună în scenă atacuri DDoS de succes pentru a cere o răscumpărare sau pentru că reprezintă niște competitori lipsiți de etică. De asemenea, aceștia pot să folosească sistemele POS ca o poartă de acces pentru atacurile direcționate sau să fure datele de autentificare sau banii utilizatorilor.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.

Sistemul DDoS Intelligence (parte din Kaspersky DDoS Protection) este creat pentru a intercepta și analiza comenzile trimise către boți prin servere de comandă și control (C&C) și nu are nevoie să aștepte până când utilizatorii dispozitivelor sunt infectați sau atacați pentru a aduna date

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 41