PESTE MAI SCUMP

  • 2012-09-05-fischli1-dpaPește mai scump

În cazul peștelui sau a produselor din pește consumatorul ar trebui ca pe viitor să fie complet informat cu privire la produs sau conținutul produsului. Asociația industriei de produse piscicole din Germania se îndoiește că în prezent sunt foarte mulți consumatori care să profite de acest lucru. În orice caz, un nou sistem ar rtebui să aducă modificări asupra prețurilor.

 

Consumatorii vor trebui să scoată mai mult din buzunarele lor pentru a cumpăra pește, datorită unui nou regulament al UE. Punerea în aplicare a cerințelor aplicabile începând cu decembrioe 2014 privind noi reguli de etichetare a peștelui vrac și a celui ambalat înseamnă o creștere considerabilă a costurilor administrative, iar potrivit lui Matthias Keller, directorul executiv al Federației Germane pentru Industria Piscicolă și pește en-gros, nimeni nu este foarte sigur că, consumatorii sunt dispuși să plătească aceste creșteri ale costurilor.

 

Keller a criticat de asemenea noul regulament, declarând că nu este suficient de matur. Pentru evaluarea impactului pe care îl vor avea aceste planuri în prezent se desfășoară expoziția “fish internațional” în orașul german Bremen. Conform noului regulament, dealerul trebuie să precizeze printre altele, numele de tranzacționare a produsului și denumirea sa științifică, metoda de producție și zona sau țara de capturare. Keller spune că acestea reprezintă un calup mare de informații de care doar o mică parte dintre consumatori vor beneficia.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fisch-wird-teurer-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1