PESTELE MARE INGHITE PE CEL MIC, DAR CA UN PAIANJEN SA MANINCE UN PESTE, GREU DE CREZUT

_75619132_75619131

O specie de păianjeni care mănâncă peşti a fost descoperită de cercetători
Oamenii de stiinta au descoperit ca o serie de specii de paianjeni care prind și mănâncă pește. Păianjenii sunt numiţi în mod tradițional ca prădători de insecte, dar un nou studiu sugereaza că, în rândul speciilor care trăiesc în apropierea apei, consumul de peşte este larg răspândit.

În unele cazuri, arahnidele utilizează otrăvuri puternice pentru a ucide pestii care sunt mult mai mare decât ei. Detalii ale studiului efectuat de către o echipă elvețian-australiană, apar în jurnalul academic PLoS ONE. Peștii mancaţi de paianjeni au fost studiati în toate continentele, cu excepția Antarcticii. Cele mai multe incidente au fost documentate în America de Nord, mai ales în zonele umede din Florida.

Acesti păianjeni semi-acvatici, de obicei, locuiesc la marginea fluxurilor de apă dulce de mică adâncime, iazuri sau mlastini. Unii sunt capabili să înoate, să facă scufundări sau să plutească deasupra apei. Dar în general, au neurotoxine puternice și enzime care să le permită să omoare și să digereze peștii, care sunt mult mai mari și mai grei decât păianjenii.

http://www.bbc.com/news/science-environment-27904153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =