petitii la rusi

victory_day.jpg.size.xxlarge.letterbox

Moldova confiscă petitia viceprim-ministrului Rusiei
Autoritățile moldovene au declarat că i-a interzis viceprim-ministrului Rusiei de a părăsi țara, cu o petiție cerând Moscovei să recunoască o regiune separatistă, dar acesta a afirmat duminică că a expadiat cele mai multe dintre semnăturile livrate pentru sprijinul acestei regiuni. Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat sâmbătă seara, că autoritățile au confiscat cutii cu semnăturile lui Dmitri Rogozin, la aeroportul din Chișinău și va analiza materialul.

Cu toate acestea, Rogozin a declarat pe Facebook, că oficialii moldoveni ” au doar o mică parte “, a semnăturilor . ” Am depus toate diligențele pentru cea mai mare parte a încărcăturii , ” a spus el , adăugând că ceea ce el a numit ” provocare ” din Republica Moldova va avea ” consecințe grave ” pentru relațiile bilaterale. Rogozin a vizitat provincia separatistă Transnistria, unde 1.500 de trupe rusești sunt staționate, pentru a sărbători Ziua Victoriei de vineri. El a oferit sprijin separatiștilor și a criticat Guvernul Republicii Moldova pentru ca doreste  legături mai strânse cu Uniunea Europeană .

Transnistria s-a separat de Republica Moldova în 1990 și nu este recunoscut pe plan internațional, dar este susținută de Rusia. România a protestat comentariilor făcute de Rogozin spunând că va călători pe un avion bombardier data viitoare , dupa ce acesta a refuzat, sîmbătă, trecerea prin spațiul aerian românesc, în timp ce călătorea înapoi la Moscova.
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=311498050

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =