Petrobras înregistrează o pierdere de miliarde

66873604

Scandalul mitei, în care este implicat cel mai mare concern petrolier din Brazilia, numeroși politicieni ai partidului de guvernare și conducerea companiei Petrobras, este cel puțin la fel de dezamăgitor ca și afacerile cu petrol ale Petrobras.

Concernul petrolier brazilian Petrobras, puternic afectat de un scandal de corupție a înregistrat în anul 2015 pierderi în valoare de 8,6 miliarde de euro. După datele publicate de compania controlată de stat la prezentarea bilanțului, o serie de factori precum reduceri ale veniturilor ca urmare a prețurilor reduse la petrol, evaluări negative din partea agențiilor de rating și devalorizarea monedei naționale, real, au condus la acest rezultat negativ.

În anul 2014 Petrobras a înregistrat un minus de aproximativ 6,7 miliarde de euro. Înainte de izbucnirea scandalului concernul înregistra în anul 2013 un profit de 7,3 miliarde de euro.

Anchetele justiției datorită pe fondul dării de mită în favoarea acceptării unor comenzi Petrobras, vizează foști manageri de top ai concernului petrolier, conducerea celei mai mari companii de construcții din Brazilia și numeroși politicieni a partidului de la guvernare, dar și partenerii lor de coaliție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Petrobras-verzeichnet-Milliardenverlust-article17282471.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8