Petrobras valorifică benzinăriile

RTX1OFCG

Petrobras valorifică benzinăriile

Oportunități într-o piață emergentă cu dezvoltare economică slabă: ca răspuns la presiunile din scandalul de corupție, gigantul petrolier din Brazilia, Petrobras, anunță vânzarea unui sfert din rețeaua sa de benzinării.

Compania petrolieră de stat Petrobras vrea să listeze pe bursă un sfert din acțiunile sale la cea mai mare rețea de benzinării din țară. Compania a anunțat o licitație publică pentru aceste acțiuni.

Concernul brazilian de materii prime se luptă cu urmările unui mare scandal privind dare și luare de mită. Cazurile de corupție au costat Petrobras ultima dată cel puțin două miliarde de dolari. Din anul 2004 și până în 2014 peste 25 de firme ar fi plătit mită către Petrobras, pentru a obține în acest fel contracte profitabile. Petrobras ar fi plătit de asemenea bani către anumite clase sociale, printre altele către politicieni.

Actualul șef de stat, Dilma Rouseff, a prezidat consiliul de supraveghere al Petrobras între anii 2003-2010. Ea însă a dat asigurări că nu a avut cunoștință de astfel de operațiuni. Fostul trezorier al partidului muncii, João Vaccari, a fost arestat în luna aprilie pe fondul legăturilor sale cu fraudele.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Petrobras-versilbert-Tankstellen-article15749191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 32