Petrolul atinge 40 de dolari barilul

_87722142_87722141

Prețul petrolului a depăşit 40 de dolari barilul pentru prima dată în acest an. Ţiţeiul Brent, utilizat ca punct de referință internațional, a crescut cu mai mult de 5%, ajungand să fie tranzacţionat la 40.83 de dolari pe baril. Petrolul a scăzut sub 28 de dolari în ianuarie, dar a început să crească , pe fondul recuperării prețurilor la energie și metale.

Prețul metalelor, de asemenea, a crescut cu 20%, pe fondul unui mai mare optimism cu privire la creșterea economică din China și cererea rafinăriilor pentru metale. Prețul petrolului Brent a crescut cu 40% de la minimul ajuns în luna ianuarie, deși rămâne cu 70% sub vârful din vara anului 2014. Între timp, agenția de rating Fitch a declarat că prețul petrolului va rămâne la o medie de 35 de dolari pe baril in acest an.

Minereul de fier a crescut cu 20%, cea mai mare creștere din ultimele opt luni, pe fondul așteptărilor legate de reducerea producției din China. Încetinirea economiei chineze a condus la o scădere a cererii de minereu de fier, ceea ce a condus parțial la o saturare la nivel mondial. China este unul dintre cei mai mari consumatori de oțel din lume.

http://www.bbc.com/news/business-35745110

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 16