Petrolul din Marea Nordului poate dispărea curând

RTX19EG0

Petrolul din Marea Nordului poate dispărea curând

A fost odată răspunsul la criza ptrolului, acum ar putea să se apropie de sfârșit. Extragerea de petrol din Marea Nordului este în contextul prețurilor actuale tot mai nerentabilă. Dacă prețul petrolului se va menține pe termen mai lung la actualul nivel de preț, mii de joburi sunt amenințate.

Producătorii de petrol din Marea Nordului trag alarma. Prețul pentru un baril (159 litri) de petrol din sortimentul Brent se îndreaptă liber către pragul de 50 de dolari, care este aproximativ nivelul anului 2009. Iar pentru industria petrolieră este o catastrofă. Robin Allan, șeful asociației industriale Brindex, care reprezintă înainte de toate firme mici, spune că industria se găsește la un pas de colaps. La prețul actual al petrolului este imposibil să faci profit.

Această schimbare este una dramatică pentru industria petrolului din Marea Nordului și probabil începutul sfârșitului acesteia. Cu doi ani în urmă ramura a anunțat investiții de 120 de miliarde de dolari pentru producția de petrol din Marea Nordului, împreună cu perspectiva de a mări continuu capacitatea de producție. Dar acum toate planurile de investiții ale companiilor producătoare, ale distribuitorilor sau ofertanților de servicii sunt suspendate sau complet anulate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ist-das-Nordsee-Oel-am-Ende-article14370381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 52