Peugeot face din nou profit după ani de zile

Produktionshalle-von-PSA-Peugeot-Citroeen-in-Trnava-in-der-Slowakei-Von-den-derzeit-45-Modellen-des-franzoesischen-Autobauers-sollen-nur-26-erhalten-bleiben

Peugeot face din nou profit după ani de zile

Cel mai mare producător auto al Franței, Peugeot, este de ani de zile în criză. Șeful concernului, Tavares, economisește puternic și mai aduce în companie un nou investitor major. Chiar și influențele externe sunt benefice în ultima vreme pentru companie.

Producătorul francez de automobile PSA Peugeot Citroen a înregistrat din nou profit în prima jumătate a anului, pentru prima dată din anul 2011. Astfel, concernul a profitat de prețuri mari, cursuri de schimb avantajoase și măsuri de economisire.

Directorul financiar Jean-Baptiste Chatillon a declarat cu privire la programul de restructurare aflat în desfășurare, care a fost lansat anul trecut, că se avansează mai repede decât era planificat. Profitul din prima jumătate a anului s-a ridicat la 571 milioane de euro după o pierdere de 114 milioane de euro în anul precedent. Vânzările au urcat cu 6,9% la 28,9 miliarde de euro.

Realinierea companiei aduce roade. Cel mai mare concern auto francez, care este în comparație cu concurenții săi extrem de dependent de piața internă, a trecut peste o perioadă grea. După o perioadă de ani de zile de secetă, francezii au trecut peste un punct de cotitură prin introducerea participării chinezilor de la Dongfeng Motor Group și o majorare de capital de miliarde.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Peugeot-macht-nach-Jahren-wieder-Gewinn-article15613646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =