PEUGEOT SCAPA

  • dongSalvarea Peugeot prinde contur

Peugeot se află într-o stare de criză de ani de zile. Se spune că, compania ar fi “ars” în anul 2013 aproximativ 1,5 miliarde de euro în numerar. Dar producătorul chinez Dongfeng se bucură. Pentru că participarea sa este, cel mai probabil, aprobată.

 

Constructorul auto aflat în suferință, Peugeot, a ajuns la un acord anterior cu statul francez și producătorul chinez de automobile Dongfeng cu privire la injectarea de capital. Un memorandum de înțelegere va fi semnat probabil chiar zilele următoare, conform societății chineze. Acordul prevede ca Dongfeng și guvernul de la Paris să investească 800 de milioane de euro fiecare, iar aceștia să primească o cotă de participare de 14% fiecare în compania Peugeot.

 

Peugeot a încercat să colecteze lichidități prin vânzarea de acțiuni către acționarii existenți, iar în total toate aceste mijloace ar trebui să ajute la strângerea unei sume de 3 miliarde de euro. Un purtător de cuvânt al Dongfeng a declarat că firma va emite un aviz cu privire la compania Peugeot în cadrul zilei de miercuri.

 

Grupul auto PSA Peugeot Citroen a fost afecata semnificativ de criza vânzărilor de automobile din Europa. Printre efectele acestei crize se numără datoriile urisașe ale grupului, pierderi de peste 1 miliard de euro, reducerea locurilor de muncă și închiederea de unități de producție, cea mai notorie fiind cea de la Paris.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Peugeot-Rettung-nimmt-Form-an-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32