Pfizer a cumpărat Allergan, în cea mai mare afacere farmaceutică din istorie

pfizer

Pfizer a cumpărat Allergan, în cea mai mare afacere farmaceutică din istorie

Gigantul producător de medicamente din Statele Unite, Pfizer a încheiat un acord pentru a cumpara producătorul de botox Allergan pentru 160 miliarde de dolari, în ceea mai mare afacere farmaceutică din istorie.

Preluarea ar putea permite Pfizer să scape relativ de impozitele pe profit ridicate din SUA, prin mutarea sediul la Dublin.

Compania rezultată în urma fuziunii va fi cel mai mare producator de medicamente din lume prin vânzări. Actionarii Allergan vor primi 11.3 acțiuni în noua companie pentru fiecare din acțiunile lor in Allergan.

Actionarii Pfizer vor primi o acţiune pentru fiecare dintre acțiunile lor în această societate. Actiunile Pfizer au scăzut cu 2,7% în comerțul de după-amiază în New York, în timp ce actiunile Allergan au scăzut cu 3,2% în urma anuntului.

Noua companie va fi numită Pfizer Plc. Companiile au declarat că se așteaptă ca acordul să fie finalizat in a doua jumatate a anului 2016, sub rezerva aprobării autorităţilor de reglementare din SUA și Europa.

Pfizer a mai spus ca se asteapta ca fuziunea să conducă la economii în valoare de 2 miliarde de dolsari în primii trei ani.

http://www.bbc.com/news/business-34900344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56