Pfizer acționează pentru a opri ca medicamentele sale să fie folosite in injectii letale

_89691329_89691328

S-a dovedit că cea mai mare companie farmaceutică din SUA, Pfizer, a luat recent masuri pentru a preveni ca medicamentele sale să fie utilizate în injecții letale. “Noi ne opunem ferm utilizarii oricăruia dintre produsele noastre în procesul de injecție letală pentru pedeapsa capitală”, a declarat compania. Aceasta a subliniat faptul că produsele sale au fost menite sa salveze viata pacientilor.

Injectia letală a fost mult timp cea mai comuna forma de executie in SUA. In mod traditional statele s-au bazat pe o combinatie de medicamente pentru a adormi deținutul şi să-i restricționeze respirația, ceea ce duce la un stop cardiac. O interdicție a Uniunii Europene in 2011, privind exportul de astfel de medicamente, a determinat producătorii de medicamente americane să urmeze acest exemplu, lăsând funcționarii în căutarea unor noi combinatii de medicamente, prin care ar putea fi realizată injecția letală.

Decizia Pfizer urmează mișcări similare, din partea a peste 20 de producători de medicamente din SUA și la nivel mondial, potrivit unui raport din New York Times. Într-o declarație publicată pe site luna trecuta, Pfizer a spus că șapte dintre medicamente sale vor fi vândute cumpărătorilor numai cu condiția ca aceştia să nu le revindă instituțiilor corecționale.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36292193

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 56