Pfizer vrea să cerceteze în Germania

9330983

Pfizer vrea să cerceteze în Germania

Infrastructura pentru cercetare și dezvoltare din domeniul farmaceutic este considerată ca fiind învechită în Germania. Gigantul american Pfizer vrea să deschidă un nou centru de cercetare pentru propriul uz. Există deja o posibilă locație.

Cel mai mare concern farmaceutic american, Pfizer, planifică un prim centru de cercetare în Germania. Pfizer lucrează la un concept specific, spune șeful pe Germania al concernului, Peter Albiez, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), la o reuniune pe domeniu farmaceutic de la Frankfurt. Nu este vorba doar despre cercetare fundamentală ci și despre aplicarea acestor cercetări și a rezultatelor în dezvoltarea clinică, mai adaugă acesta. Aceștia doresc să fie activi în noua locație și doresc să dezvolte centrul și pe viitor.

Planurile sunt încă într-o fază incipientă. Conceptele sunt la începutul dezvoltării lor, spune Albiez pentru ziar, atunci când a fost întrebat despre programul dezvoltării centrului. Vor fi necesari doi ani pentru ridicarea acestuia.

Ca motiv, Pfizer a spus că se vrea dezvoltarea și utilizarea capacităților intelectuale locale în scop de cercetare. Până în prezent Pfizer a operat în Germania doar a doua parte din cercetare și dezvoltare: dezvoltarea de teste clinice și o serie de studii pe oameni. Compania lucrează pe plan nemțesc împreună cu Berliner Charité. Au în derulare la ora actuală 30 de proiecte, printre care și cercetare în domeniul tratării cancerului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pfizer-will-in-Deutschland-forschen-article15950046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2