Pforzheim dă în judecată Deutsche Bank

imago50358685h
Prin afaceri îndrăznețe orașul Pforzheim rulează în total 57 de milioane de euro. O parte dintre aceștia au fost rambursați de banca americană JP Morgan. Dar în cazul Deutsche Bank municipalitatea încă așteaptă și înaintează proces.
După numeroase afaceri neprofitabile cu dobânzi, orașul Pforzheim vrea să dea în judecată Deutsche bank pentru despăgubiri.

Cu o mare majoritate consiliul a dat undă verde pentru procedură, raportează un purtător de cuvânt al orașului. Este vorba despre o despăgubire în valoare de 20 de milioane de euro, plus dobânda legală din tranzacțiile derivate, a declarat municipalitatea. Orașul Pforzheim a încheiat între anii 2004 și 2005 diferite afaceri, la inițiativa Deutsche Bank, care s-au dovedit a fi costisitoare.

Pforzheim s-a pus de acord în decembrie 2014 asupra unei acțiuni legale în fața curții regionale de la Frankfurt. Banca americană a înlocuit municipalității două treimi din pierderile de milioane din afaceri. Orașul a putut să își recupereze, potrivit proprilor informații, fix 37 de milioane de euro. Încercările de a ajunge la un acord cu Deutsche Bank s-au soldat cu eșecuri.

La afacerile riscante încheiate cu banca americană s-a ajuns datorită faptului că municipalitatea a făcut anterior afaceri similare cu Deutsche Bank. Atunci când acestea au fost amenințate cu pierderi substanțiale, orașul a încercat să acopere aceste pierderi cu afaceri similare la JP Morgan. Dar și acestea s-au dovedit neprofitabile. Municipalitatea a înregistrat fix 57 de milioanede euro pierderi.

Datorită acestor afaceri riscante fosta doamnă primar a orașului precum și alte persoane sunt puse sub diverse capete de acuzare și vor trebui să se prezinte în fața curții regionale de la Mannheim. Au fost deschise două procese ce au ca obiect acuzații de trădare gravă și complicitate la trădare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pforzheim-verklagt-Deutsche-Bank-article16182136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 15