Philipp Schindler (Google): Trebuie să tratăm foarte serios problema știrilor false

Șeful segmentului business în cadrul gigantului informatic Google, Philipp Schindler, a declarat că la nivelul companiei se depun toate eforturile posibile pentru combaterea campaniilor de dezinformare online sau a știrilor false, scrie marți portalul recode.net.

”Trebuie să tratăm foarte, foarte serios problema știrilor false și să ne gândim ce putem face în această privință”, a declarat Philpp Schindler la conferința Code Media desfășurată la Ritz-Carlton în Dana Point, statul California (SUA).

”Înmulțirea dezinformărilor online reprezintă o problemă foarte complicată”, a mai spus Schindler, adăugând că Google face eforturi pentru eliminarea furnizorilor de știri false de pe platformele proprii. Google a adăugat de asemenea etichete la anumite știri apărute în Google News și care au fost verificate.

”Știri false înseamnă foarte multe lucruri pentru diferiți oameni și destul de des este greu de trasat o linie, evident, între știri false și jurnalismul de slabă calitate”, a mai spus Philipp Schindler, adăugând că există de asemenea îngrijorări că pe acest fond ar putea crește cenzura.

El a mai spus că nu are niciun sfat pentru cei de la Facebook, care sunt mult mai vizibili în centrul dezbaterii despre dezinformarea care se răspândește online.

Recent, cu prilejul vizitei efectuate în Marea Britanie, șeful executiv al Apple Tim Cook a declarat că știrile false ”reprezintă una din problemele principale de astăzi și nu poată fi rezolvată printr-o soluție simplă”, conform theverge.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 93