Philips nu câștigă prea bine

RTX17YDG

Philips nu câștigă prea bine

Afacerile slabe oferă concernului olandez de electronice la sfârșit de an o neașteptată scădere a profitului. Pe lângă factorii speciali, cererea slabă și schimbul valutar aduc o povară suplimentară.

Afacerile mai slabe din domeniul tehnologiei medicale și costurile ridicate, precum și închiderea unei fabrici a companiei olandeze de electronice Philips au adus un profit de criză. Veniturile din exploatare (Ebita) au fost în al patrulea trimestru din anul 2014 cu 17 procente mai reduse, la 735 milioane de euro, a anunțat rivalul Siemens. Experții din industrie au anticipat un declin de doar până la 795 milioane de euro.

Problemele din tehnologie medicală îi afectează mai puternic pe olandezi decât se așteptau. Închiderea temporară a unei unități medicale din orașul american Cleveland și reduce din câștigurile pe 2014 cu 225 milioane de euro. Până în prezent conducerea se aștepta la o scădere de doar 180 de milioane de euro.

US Food and Drug Administration a închis o fabrică după o inspecție pentru o bună perioadă de timp. Între timp, producerea de bunuri de înaltă calitate pentru piața din SUA s-a reluat. Autoritățile de reglementare din SUA trec în mod tradițional foarte strict peste orice defect din tehnologia medicală. Siemens a fost, de asemenea, atenționată în mod repetat de către FDA, cel mai recent cei de la Munchen au trebui să retragă de pe piață un test de germeni pentru spitale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Philips-bricht-der-Gewinn-weg-article14310836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =