Philips stinge lumina

2535_6._WAKE_UP_APP-800x565

Philips stinge lumina
Aparate de ras, televizoare și becuri – aceasta a fost activitatea de bază pentru Philips. Grupul se reconstruiește și se reinventează. În loc de televiziune și sănătate grupul alege un alt domeniu pe care îl consideră cu mai mult potențial: sănătatea.

După 123 de ani, fostul producător de becuri Philips spune la revedere luminii. Surprinzător grupul olandez de electronice a anunțat că va dezlipi afacerile cu obiecte de iluminat de restul companiei. Divizia de corpuri de iluminat va funcționa din 2016 ca o compania independentă. Restul grupului Philips se va concentra asupra sănătății. Diviziile de medicină și Consumer Electronics vor fi unite. Despre posibili investitori pentru divizia de iluminat nu sunt în prezent cunoscute informații, este posibil chiar un IPO.

Numele Philips va fi menținut și de asemenea sediul central din Olanda, a declarat Ceo-ul Frans van Houten. Iar asta este tot ce se știe despre viitorul companiei. Incertitudine din rândul lucrătorilor este suficient de mare pentru ca CEO-ul să nu excludă pierderea locurilor de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Philips-schaltet-das-Licht-aus-article13661671.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =