Phoenix Solar este în insolvență

 

Acțiunea unui client major din SUA limitează- masiv activitatea de la Phoenix Solar. Fondurile disponibile nu mai sunt suficiente pentru ca acoperi scadențele, astfel că producătorul de sisteme fotovoltaice apelează la procedura insolvenței. Încercările de a ajunge la o soluție cu clientul nu au reușit.

Producătorul de sisteme fotovoltaice, Phoenix Solar, a ajuns la insolvență. Săptămânile următoare va fi înaintată o cerere corespunzătoare Tribunalului Districtual de la München, a anunțat compania. Acțiunile companiei au fost astfel retrase de la tranzacționare. Ultimul curs s-a situat la valoarea de 1,46 euro și astfel cu 1,7% mai puțin decât nivelul zilei precedente. Pe burse Phoenix Solar a fost evaluată ultima dată la unsprezece milioane de euro.

Motivul pentru acest pas surprinzător în direcția insolvenței îl regăsim în eșecul unei tranzacții importante în relația cu un client major din SUA. Clientul a cerut o sumă de aproape opt milioane de dolari.

Phoenix Solar nu poate satisface în aceeași măsură pretențiile scadente ale băncilor, singura opțiune care mai rămâne este trecerea la insolvabilitatea. Managementul încearcă să ajungă la o soluție cu clientul american și sindicatul bancar din Germania, dar încercările de până acum au fost lipsite de succes.

Phoenix Solar are sediul în Sulzemoos, Bayern și este una dintre puținele companii care au mai rămas în viața din mândra industrie germană de echipamente solare, cruțată fiind până acum de problemele financiare care au închis multe alte companii din domeniu.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Phoenix-Solar-ist-insolvent-article20174728.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35