Piața 2.0

9618784

 

Piața 2.0
Guvernul federal german vrea un segment de bursă atractiv pentru companii inovatoare aflate în creștere. Bursa germană se află deja în negocieri cu start-up-uri și investitori. Un lucru este sigur, noul segment nu se va numi “New Market”.

La aproximativ 10 ani de la căderea noilor piețe, guvernul federal vrea să ajute companiile mici aflate în creștere să ajungă pe burse. Guvernul federal are în vedere introducerea unui nou segment pe burse, numit Piața 2.0, pentru a permite IPO-uri și pentru companii tinere, dar inovatoare și cu potențial de creștere. Declarația aparține comisarului federal pentru clasa de mijloc, Iris Gleicke pentru Suddeutsche Zeitung. Acest lucru este de asemenea stipulat în acordul de coaliție. Companiile tinere ar trebui să aibe acces la capital suplimentar, ce este absolut necesar pentru dezvoltarea și creșterea continuă a acestora.

Gleicke spune că rezultate concrete se vor vedea cel mai devreme în toamna acestui an, dar cel mai bine ar fi să așteptăm până anul viitor. Discuțiile dintre Deutsche Börse, start-up-uri și investitori sunt aproape de a fi finalizate. Un nou segment de bursă atractiv pentru companii tinere și inovatoare ar îmbunătăți condițiile de risc de capital și ar putea atrage în consecință mai mulți investitori externi către Germania. Strategia de intrate pe bursele Germane sunt prea puțin reglementate și include, în plus față de acțiuni și obligațiuni corporative, dar acestea sunt evident în forma actuală nu suficient de atractive pentru companiile tinere. În loc, multe companii germane ar pute alege listarea pe burse americane.

Dacă va exista într-adevăr un nou segment bursier, acesta cu siguranță nu se va numi “New Market”. Gleicke a spus că o nouă încercare de a oferi șanse de IPO companiilor tinere trebuie să atragă încrederea acestora și există doar o singură șansă de a face acest lucru. Trebuie să se asigure că nu mai există risc de scandaluri și fraude.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesregierung-prueft-Markt-2-0-article12722911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =